Νέα Φιλαδέλφεια, 08/04/20

Η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής:

Ξεπέρασε κάθε πρόβλεψη και προσδοκία η συμμετοχή των συμπολιτών μας στην έκτακτη εθελοντική αιμοδοσία που διοργάνωσε την Τετάρτη 8 Απριλίου η Κοινωνική Υπηρεσία του  Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας με επικεφαλής την αντιδήμαρχο Ανθή Παπακώστα, σε συνεργασία με το Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας (Ε.ΚΕ.Α.) και τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας.

Η ανταπόκριση των κατοίκων της πόλης μας στην έκκληση των υγειονομικών φορέων της χώρας μας αλλά και του Δήμου για αύξηση των αποθεμάτων αίματος στην συγκυρία που βιώνουμε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (covid – 19), ήταν συγκινητική.

Συνολικά προσήλθαν, κατόπιν ραντεβού, περισσότερα από 170 άτομα και συγκεντρώθηκαν 140 φιάλες αίματος. Αριθμός πρωτόγνωρος για αιμοδοσία Δήμου.

Η εθελοντική αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος Ελληνισμού της Διασποράς (Π.Π.Ι.Ε.Δ.) με αυστηρή τήρηση των κανόνων και των πρωτοκόλλων για την προστασία από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά: «Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτή την αξιέπαινη πρωτοβουλία για την κοινωνική πολιτική και την προαγωγή της δημόσιας υγείας στο Δήμο μας. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές αιμοδότες, στους ιατρούς, τα στελέχη του Ε.ΚΕ.Α., τους εργαζόμενους της κοινωνικής υπηρεσίας αλλά και όλους τους εργαζόμενους του Δήμου μας που δούλεψαν όλο το προηγούμενο διάστημα αλλά και κατά την διάρκεια της αιμοδοσίας για την άρτια οργάνωσή της, τους δημοτικούς/κοινοτικούς συμβούλους που συμμετείχαν, τους εκπροσώπους και τα στελέχη της ΠΑΕ ΑΕΚ και φυσικά τους Εθελοντές Πολιτικής Προστασίας της πόλης μας για την πολύτιμη συνεισφορά τους.

Όλους όσοι στηρίζουν την εθνική προσπάθεια στην καθημερινή μάχη που δίνουμε από τα τέλη Φεβρουαρίου απέναντι στην πανδημία.

Όλοι μαζί ενωμένοι, με διάθεση ατομικής ευθύνης και αλληλεγγύης να είστε σίγουροι πως θα τα καταφέρουμε. Και πάλι σας ευχαριστώ».

                                                                                                                                                                                                               Από το γραφείο Τύπου

 

→ Την έκτακτη αιμοδοσία στήριξαν ως εθελοντές αιμοδότες: ο Σπύρος Γραμμένος – Αντιδήμαρχος Πρασίνου (Περιβάλλοντος & Άλσους), ο Σπύρος Μπερδέσης (Εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού), ο Ηλίας Γκρίντζαλης και η Νάγια Αγοραστού (Πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων Νέας Χαλκηδόνας και Νέας Φιλαδέλφειας αντίστοιχα), η Χαρά Δαρσακλή (Κοινοτική Σύμβουλος Νέας Χαλκηδόνας και μέλος των Προσκόπων Νέας Φιλαδέλφειας), οι: Δημήτρης Τσολακίδης, Γιώργος Σαραντόπουλος, Ρένα Μαμακή, Διονύσης Φαναρτζής (γενικός αρχηγός Φ.Ε.Α.) καθώς και πολλοί ακόμη εθελοντές και στελέχη της παράταξης “Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία“.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες αξίζουν τέλος στον Αντιπρόεδρο του Π.Π.Ι.Ε.Δ. και δημοτικό σύμβουλο Χρήστο Κοπελούσο, για την σημαντική συμβολή του στην οργάνωση της αιμοδοσίας, καθ’ όλη την διάρκειά της.

2020-04-09T09:07:09+00:00