Νέα Φιλαδέλφεια, 26/08/2022

Ως Δημοτική Αρχή της Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας αισθανόμαστε την υποχρέωση να ενημερώσουμε τους συμπολίτες μας για τις τελευταίες εξελίξεις όσον αφορά την διαδικασία αναβάθμισης του οδοφωτισμού στην πόλη μας.

Το Ελεγκτικό Συνέδριο επί μήνες μελέτησε ενδελεχώς τον σχετικό φάκελο, απορρίπτοντας όλες τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης και των πλευρών εκείνων που «πολέμησαν» με κάθε τρόπο το συγκεκριμένο έργο, καθώς δεν αποδεικνύουν τεκμηριωμένα ότι οι σχετικές ουσιαστικές τεχνικές και επιστημονικές κρίσεις της Μελέτης της Διακήρυξης είναι εσφαλμένες.

Η ίδια Πράξη του Ελ. Συν. έκρινε την μελέτη του Δήμου μας σκόπιμη και νόμιμη εν συνόλω.

Περαιτέρω κοινοποιήθηκαν στον Δήμο μας επισημάνσεις για τις οποίες υπήρχε η δυνατότητα προσφυγής ανάκλησης (δικαίωμα το οποίο έχει ασκηθεί από πολλούς άλλους Δήμους της χώρας σε ανάλογες περιπτώσεις, με θετικό αποτέλεσμα για τους Δήμους αυτούς).

Ωστόσο από την πλευρά μας δεν προκρίθηκε η άσκηση προσφυγής, και αυτό διότι για εμάς προέχει η αναγκαιότητα της άμεσης υλοποίησης του έργου, αν καταστεί αυτό δυνατόν ακόμη και εντός του έτους 2022, η εναρμόνιση της νέας διακήρυξης με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΕΠΕΑ/68315/502 απόφαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας (ΦΕΚ 3424Β/02.07.2022), με στόχο περαιτέρω οικονομικό όφελος για τον Δήμο μέσω της επιβράβευσης της επίτευξης εξοικονόμησης ενέργειας σύμφωνα με το άρθρο 7 της παραπάνω ΥΑ από το έτος 2023, και πριν και πάνω απ’ όλα για να μην επιβαρυνθούν οι συμπολίτες μας με αυξήσεις στα δημοτικά τέλη εξαιτίας αυτής της ραγδαίας αύξησης στο κόστος του ρεύματος.

Ζήτημα στο οποίο σωστά έχει εστιάσει η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (ΚΕΔΕ), και αναδεικνύει διαρκώς το τελευταίο διάστημα με σειρά ανακοινώσεών της.

Με όλα αυτά ως δεδομένο η Δημοτική μας Αρχή συνειδητά και με γνώμονα για μία ακόμη φορά το συμφέρον των συμπολιτών μας, αλλά και την απρόσκοπτη λειτουργία των δομών και των υπηρεσιών του Δήμου, αποφάσισε χωρίς κανέναν απολύτως δισταγμό να επαναπροκηρύξει τον εν λόγω διαγωνισμό.

Αυτή η ενέργεια από μόνη της διαψεύδει όλες τις αιτιάσεις μέρους της αντιπολίτευσης, που είτε ηθελημένα είτε λόγω άγνοιας διαστρεβλώνει διαρκώς την πραγματικότητα.

Η Δημοτική μας Αρχή δεν έχει καμία δέσμευση απέναντι σε κανένα μικρό ή μεγάλο επιχειρηματικό συμφέρον. Με αυτή την αρχή πορεύθηκε και θα συνεχίσει να πορεύεται και γι’ αυτό τον λόγο και η επαναπροκήρυξη του διαγωνισμού ήταν πολύ εύκολη για εμάς.

Ως Δημοτική Αρχή θα παραμείνουμε πιστοί στις προγραμματικές μας δεσμεύσεις προς τους συμπολίτες μας, προχωρώντας στην εφαρμογή του σχεδίου μας.

 

Δείτε εδώ το βίντεο της δήλωσης του Δημάρχου Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γ. Βούρου:

2022-08-26T14:48:23+00:00