Νέα Φιλαδέλφεια, 02/04/2021

Επειδή το τελευταίο διάστημα πολλά γράφονται και ακόμη περισσότερα ακούγονται, στο πλαίσιο μίας επαναλαμβανόμενης μεν, αστήρικτης δε παραφιλολογίας, που ενίοτε βρίσκει πρόσφορο έδαφος στα δημοτικά μας δρώμενα, διαχεόμενη από γνωστούς και μη εξαιρετέους τοπικούς κατά φαντασία παράγοντες ή παραγοντίσκους, ενημερώνουμε υπεύθυνα και παρουσιάζουμε στους συμπολίτες μας το σχέδιό μας για τους «περιβόητους» σε όλους πλέον αναβαθμούς.

Ένα έργο του Δήμου, σε χώρο που παραμένει στην απόλυτη δικαιοδοσία του Δήμου όπως ακριβώς και το υπόλοιπο άλσος, που πρόκειται να υλοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών, έπειτα και από την σχετική έγκριση του δημοτικού μας συμβουλίου (με τις ψήφους της παράταξής μας «Νέα Φιλαδέλφεια Νέα Χαλκηδόνα Πολιτών Πολιτεία», της παράταξης «Ξανά Μαζί» , της παράταξης «Πόλης Ενότητα» καθώς και ανεξάρτητων δημοτικών συμβούλων).

Για το συγκεκριμένο έργο ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας Γιάννης Βούρος δήλωσε σχετικά:

«Όπως είχα αναφέρει και στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού μας συμβουλίου, το προτεινόμενο έργο των αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του κοινοχρήστου χώρου του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295, είναι ένα έργο που θα δέσει αρμονικά το άλσος μας με το νέο γήπεδο της ΑΕΚ.

Ένα έργο που επαναλαμβάνω σε όλους τους τόνους πως είναι απαραίτητο για την ασφάλεια τόσο των επισκεπτών του άλσους όσο και του γηπέδου, που σε λίγους μήνες δεν θα αποτελεί κάποιον μακρόπνοο σχεδιασμό αλλά απτή πραγματικότητα.

Ένα έργο που εντάσσεται στο γενικότερο σχέδιό μας για την πλήρη αναβάθμιση του άλσους, ένα έργο που σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί με το χτίσιμο ενός τοιχίου 6 μέτρων, που επί της ουσίας και που όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, θα ακύρωνε την αισθητική αναβάθμιση που θέλω να πιστεύω πως όλοι μας επιθυμούμε και επιδιώκουμε».

Παραθέτουμε αναλυτικά τα 12 + 1 σημεία αναβάθμισης του άλσους μας που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας:

 • Η κατασκευή Δημοτικού Αναψυκτηρίου (πρώην Κένταυρος)  βάσει και των οριζομένων δυνατοτήτων που παρέχονται από το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
 • Δημιουργία χώρου – κιόσκι ψυχαγωγικών εκδηλώσεων πλησίον της λίμνης του Άλσους προκειμένου να φιλοξενείται εκεί η υπό ίδρυση φιλαρμονική του Δήμου μας.
 • Κατασκευή παιδικής χαράς καθώς και παιδικής χαράς ΑΜΕΑ σε σημεία του Άλσους.
 • Δημιουργία Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης στο κτίριο της πρώην ΕΜΥ (και αποθηκευτικός χώρος στον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου), το οποίο παραχωρήθηκε στο Δήμο από το ΥΠΕΝ για την ανωτέρω χρήση όπως το ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
 • Κατασκευή λυομένου θεάτρου σύμφωνα με τη παρ.3 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
 • Έργο αναβαθμών εντός ζώνης περίπου 10,00 μ. σε περιοχή του «Άλσους Νέας Φιλαδέλφειας», έναντι του αδιάνοικτου πεζοδρόμου κατά μήκος της βόρειας και ανατολικής πλευράς του Ο.Τ. 295 στη Νέα Φιλαδέλφεια Αττικής.
 • Έργο απορροής ομβρίων υδάτων για την προστασία των διαμορφωμένων πρανών καθώς και μονοπάτι, σε συνέχεια του προτεινόμενου έργου των αναβαθμών.
 • Φυλάκιο και μπάρα απαγόρευσης εισόδου οχημάτων ανατολικά του υπαίθριου χώρου στάθμευσης, που βρίσκεται στο πλάτωμα που δημιουργείται σε επαφή με το διαμορφωμένο πεζόδρομο της οδού Δεκελείας.
 • Απομάκρυνση  των αυθαίρετων εγκαταστάσεων από το άλσος όπως υπαγορεύουν οι αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί όπως και το προαναφερόμενο ΦΕΚ για την διαχείριση των αλσών και των δασών του συνόλου της χώρας. Τοποθέτηση οργάνων γυμναστικής στο χώρο που μέχρι σήμερα βρίσκεται το γήπεδο αντισφαίρισης.
 • Μετατόπιση της λιθόκτιστης εισόδου Ε1 επί της οδού Ατταλείας και σύνδεση με την υφιστάμενη οδό εντός του Άλσους για την είσοδο –έξοδο οχημάτων.
 • Έντεκα (11) + τρεις (3) είσοδοι για πρόσβαση του κοινού στο άλσος της Νέας Φιλαδέλφειας.
 • Κατασκευή τεσσάρων (4) δημοσίων WC  σύμφωνα με τη παρ. 1 του ΦΕΚ Β’5283/01.12.2020.
 • Κατασκευή δεξαμενής πυρόσβεσης.

                                                                                                                                                                                                                         Από το γραφείο Τύπου

2021-04-02T10:45:25+00:00